Het verpakken met krimpfolie gebeurt op zeer regelmatige basis. Het is ideaal om producten te bundelen, zorgt voor bescherming van het product, heeft een goede doorzichtbaarheid en maakt het verpakte product aantrekkelijker voor de potentiële klant.

Het verpakken van het product met krimpfolie zal altijd in 2 stappen plaatsvinden, eerst wordt de shrinkfilm (Polyolefine folie, PVC of PP folie) rond het product gelegd of het product tussen de film geplaatst, de film wordt afgelast en vervolgens zal de folie rond het product gekrompen worden.

Tespack biedt 2 soorten krimpfoliemachines aan : krimpfolie verpakkingsmachines waar het lassen en krimpen in 1 toestel gebeurt of de hoeklassers met een separate krimptunnel.

Deze eerste soort, ook krimpkoepels of krimpklokken genoemd, zijn een ideale oplossing voor de klant die op regelmatige basis kleine hoeveelheden product wenst te verpakken maar toch over 1 complete krimpfoliemachine wil beschikken.

L-sealers met separate krimptunnels kunnen zowel semi-automatisch als automatisch werken. De operator plaatst het product tussen de folie en de lasbalk zal ofwel manueel ofwel volgens een ingestelde interval zakken en de folie aflassen. De uitvoer naar de krimptunnel zal automatisch gebeuren. Men kan in zijn verpakkingsproces ook een merdere L-sealers plaatsen en 1 gemeenschappelijke tunnel om de productie vlot te laten verlopen. Techpack kan krachtige maar toch energiezuinige krimptunnels aanbieden.

Wij bieden de klant de mogelijkheid een toestel op proef of huurbasis te testen of bij ons ter plaatste zijn producten te komen verpakken.

Neem contact op met onze mensen van de verpakkingsafdeling voor verdere informatie of een test.