Machinaal dozen opzetten en vormen is een absolute must voor wie zijn verpakkingsproces wil optimaliseren. Het automatisch vormen van dozen heeft tal van voordelen: tijdswinst, geen eentonig werk meer voor de werknemer en steeds perfect gevormde dozen om af te vullen.

Bij de dozenopzetters van Techpack vult de operator het doosmagazijn met nog niet gevulde Amerikaanse vouwdozen (het doosmagazijn kan 150 of optioneel 300 niet-gevormde dozen bevatten). Het vacuumraam met zuignappen neemt de dozen aan en voert ze langs een tapekop waar ze onderaan dichtgetaped worden. Indien men een ander doosformaat wenst te vormen, past men de dozenopzetters aan in slechts 2 minuten. Dozen opzetten is nooit zo eenvoudig geweest.

De gevormde dozen die uit de dozenopzetmachine komen, kan men nu zeer eenvoudig gaan afvullen mede doordat ze onderaan getaped en dus mooi plat zijn. De dozen kunnen in serie of dankzij fotoceldetectie (op aanvraag) aangemaakt worden. Deze volautomatische dozenvormers komen veel in lijn te staan met een dozensluiter (naar keuze semi-automatisch of volautomatisch). De volautomatische dozenvormers zijn beschikbaar voor verschillende doosformaten en kunnen tot 18 dozen per minuut vormen (afhankelijk van uitvoering en type doos).

Ook voor de minder intensief gebruik hebben wij een gepast toestel : de F104 dozenopzetter vormt de doos voor en klemt ze stevig vast zodat de operator moeiteloos met 2 vrije handen de doos kan afvullen en gaan verwerken. Na deze dozenopzetter komt meestal een dozensluiter.

Voor wie het allemaal liever in 1 compact toestel wil, is er de PS 50-TB. Dit dozenvorm- en sluitstation in één is de complete oplossing voor wie handig zijn dozen wil voorvormen, afvullen en machinaal wil sluiten.

Onze specialisten analyseren en optimaliseren zeer graag in samenspraak met de klant zijn verpakkingsproces .